Dag tio – Sista dagen

Del I
Sista dagen och inlägget i bloggen. Jag vaknade upp, inte mycket som besvärade mig i halsen. Bestämde mig för att gå gå ut och köpa en pizza, gjorde lite ont att äta men inget som stoppade mig. Jag gurglade fortfarande halsen, tog voltarentabletter men struntade i smärtstillande (även om voltaren har en mild smärtlindrande effekt..) och kände mig fri från helvetet som varade några dagar. De vita beläggningarna var fortfarande lite väl geggiga men inget jag oroade mig för. Kändes fortfarande tydligt dock att jag varit och opererat mig, så jag var inte helt återställd, men väldigt nära! Väldigt lättande.

Del II
Då ungefär allt dramatiskt är över och inte mycket finns kvar att skriva så vill jag passa på att tacka dig som läsare i det här sista inlägget för att ni följt igenom alla tio dagar, jag hoppas du fått mer insyn i hur det är att operera sig och lite vad som kan hända och hur det hela känns. Om du ska operera dig, lycka till!

Och förresten… Tycker du att bloggen varit hjälpsam, informationsrik och rent av bäst av alla bloggar på internet som berör halsmandelsoperationer? Vill du ge något tillbaka? Jag har lagt ner otroligt många timmar på att ordna den här tjänsten till er, både på skrivande och underhåll; tycker ni att jag är värd en slant blir jag evigt tacksam till er för minsta lilla gåva. Det mesta av pengarna går till server och domänkostnader, så hjälp sidan att leva så fler får tillfälle att läsa!


62 thoughts on “Dag tio – Sista dagen”

 1. Hej! Tack för att du skrivit detta! Känns bra att andra har/är varit med om likadant. Jag är inne på min 6e dag nu och tror jag ska smälla av så ont jag har, jag tar diklofenak och panodil men inget av det hjälper. Detta är något av det värsta jag varit med om, och man blir frustrerad när folk i ens omgivning tror att de gör lite ont när man sväljer som med lite halsont. Och smaken…. usch och tvi… smakar ruttet. oooohhhh vad jag längtar tills jag får sätta tänderna i en bit kött! Eller äta en fet whopper på burger king! Eller ära kellogs K med mjölk! 🙁

  Tack igen för detta du skrivit!!

 2. Tack för läsandet och en inblick i hur dagarna efter en sådan operation kan gå till. Jag har de senaste åren när jag har blivit förkyld alltid fått förkylningen att fastna på mandlarna. Detta medför också att jag oftast får svårt att svälja. Känns som att den enda utvägen för att slippa detta och den långa tiden det tag innan det försvinner gör att en sån här operation skulle underlätta en hel del. Vet inte heller vilka krav man måste har eller hur mycket en sådan operation kostar men blir det värt det så får det kosta vad det kostar.

  Tack igen!

 3. jag opererade bort mina halsmandlar för 9 dagar sedan, jag kan säga att det mer eller mindre har varit ett helvete, har inte kunnat ätit någon riktigt mat än och den där blåbärs soppan vill man bara spy utav. Jag har spytt, varit yr och den dagligen smärtan och framför allt den smärtan som är när man vaknar på natten och det bara strålar ut i öronen, den smärtan är obeskrivlig. Jag drömmer om att få äta en kebab tallrik och chips igen och framför allt inte ha sån otrolig smärta! hoppas den dagen kommer snart! Tack för en bra blogg, känner igen mig precis.

 4. bra blogg! läste den innan mitt ingrepp och nu efter, kan erkänna att jag var lite skraj före operationen när jag såg hur ill det var för dig. Mina första dagar (1,2,3,4) var hyfsat okej. Kände mig lyckligt lottad över att det inte var så illa för mig, däremot så var dag 5,6 samt 7 de värsta någonsin. Har 9 olika pillerförpackningar utskrivna hemma. ja, det är/var riktigt illa.. Är det bara jag som har varit sjukt illamånde också? innan jag fick åksjuketabletter så kunde jag inte behålla något alls.

 5. Hej! Är inne på min fjärde dag, trodde verkligen att jag skulle dö igår haha..mådde bra dom 2 första dagarna sedan bröt helvetet lös. Mådde lite dåligt på förmiddagen på dag 3..sedan började jag att kräkas, varför vet jag inte. Är yr/kallsvettig men är troligtvis uttorkad. Så trött på all soppa och glass. Dag 4 började också med yrsel/kallsvettig, tog några timmar sedan kräktes jag igen, är skit rädd för att såren ska gå upp. Börjar ta medicin så fort jag börjar få ont(vara smärtfri så mycket som möjligt är viktigt enligt läkaren). Vill bara att detta helvete ska ta slut! Tack för en hjälpsam och bra blogg!!

 6. Fantasisk blogg.

  Är själv inne på dygn 17 efter operationen och ligger på sjukhuset. Har haft ett riktigt helvete men ska försöka sammanfatta kort, då jag skriver på en smartphone.

  Dag 5 fick jag 40 graders feber – akuten – penicilin. Dag 6 vaknar jag kl 03 av att det blöder ur käften. Visar sig vara en störtblödning. Det forsar blod ur såväl näsa som mun, mer blod än jag trodde fanns i min kropp lämnar den. Ambulans hämtar
  Mig, får blodförtjockande injicerat och läggs in i 3 nätter. Några dagar efter jag kommit hem från sjukhuset känns allting bra. Plötsligt – ny störtblödning, inte alls i klass med första men ändå. Mor min kör mig till akuten där jag läggs in. Dagen efter opereras jag, de syr och bränner ihop såret efter att ha kontaktat Lunds lasarett för råd. Nu har jag legat här i 5 dagar och tanken är att jag ska skrivas ut
  Imorn. Detta har jag alltså råkat ut
  För, om man lämnar detaljerna ute, mycket smärta
  Och illamående utöver detta. Vad som hänt mig händer tydligen någon promille av alla som gör op:n. Har aldrig hänt på Helsingborgs lasarett. Nu hoppas
  Jag bara att det håller för detta är fasansfullt jobbigt.

  Ber så mycket om ursäkt för
  Både svenskan och strukturen i detta
  Meddelande, men jag finner
  Det fruktansvärt
  Jobbigt att skiva på denna telefonen.

  Må väl
  /a

 7. Haaj! Jag har haft rätt lättsamma dagar efter halsmandeloperationen. Opererade mig på måndagen och nu är det söndag. Första tre dagarna var det rätt lugnt kände inte mycket smärta. Dag 4 vaknade jag upp av att det strålar smärta uppmot öronen, jag tåg två panodil brus och all smärta försvann. Dag 5-6 var liknande vaknade av smärta tills jag tog mina panodil sen var det som bortblåst resten av dagen fast jag tog tabletter regelbundet alla dagar. Nu är jag på dag sju den VÄRSTA dagen för mig, inget hjälper det strålar hella tiden upp mot öronen:@ Nu hoppas jag bara att det ska försvinna och att jag får BRA resterande dagar som jag haft turen att haft på mina första 6 dagar. PS jag har väldigt hög smärt tröskel så kan inte fatta att vissa tycker att det var hur lätt som helst, dom måste verkligen vara bra på att förtränga saker 😀

  TIPS. Ett tips som jag lärt mig är att när du har ont som sattan försök att inte svälja utan spotta istället ha en påse nära dig hella tiden, för att smärtan blir så mycket värre när du sväljer!!!

 8. Efter 8 pencilin kurer i rad (halsflusser) och 9 halsbölder (+bortagningar av dem) så fick jag tid att ta bort halsmandlarna.

  Har nu gått 13 dagar imorgon sedan operationen. Blev förvånad över smärtan inte var så stor jämfört med de 9 halsbölder jag hade haft innan! Kan till och med säga att operationen och “lidandet” som ni kallar det, var nästan skönt jämfört med smärtan jag hade innan.
  Bra blogg!

 9. Dag 6: Smärtan började växa fram tre dagar efter operationen och tycks bara bli värre. Jag får inte i mig någon mat alls, varken flytande eller isglassar. Det går bra så länge jag inte sväljer. Jag sover relativt bra, men vaknar som tidigare beskrivet med grötig hals och mycket slem. Har även fått en del hostattacker. Visst, det gör ont men det är kombinationen av smärtan, lågt energiintag, uttorkning, förlorad talförmåga och behovet av smärtstillande preparat som gör en extra grinig. Jag har säkerligen flera dagar av smärta framför mig; känns inte som att det kommer ge sig än. Hoppas bara inte att jag börjar blöda.

 10. Hej,

  Tack för en bra blogg! Är nu inne på dag 9 och sakta har den vidriga smärtan börjat avta. Har varit skönt att läsa här inne och sett att man inte är ensam när det har känts för jävligt Har tagit 6 tabletter alvedon 665 mg, 3 diklofenak och 2 OcyCotin varje dygn men dag 5-7 var det ändå på gränsen till outhärdligt.

  Nu är det bara att hoppas att allting läker som det skall och att inga nya blödningar kommer.

  För er som är mitt i det är bara att bita ihop, det går över!

 11. Inne på dag 6 och har d rätt tufft bär tabletterna slutar verka men vill dela med mig av ett mat tips!

  Jag är otroligt rädd om mina muskler och dom försvinner nr man “svälter” därför tipsar jag er om proteinshake, sen har nutrilette shakes med kallt kallt vatten fungerar bra, man får i sig mkt bra näring i dom, mkt bättre än Glass iaf:(

 12. väldigt bra blogg 🙂 så skönt att läsa att det är fler som går igenom detta helvette !!! Jag är inne på dag 8 nu och jag tycker att jag har mina värsta dagar just nu! Det kan kanske vara för att jag har slutat äta citodon för att jag inte kunde sluta spy av dem. Nu äter jag alvedon istället men det bidrar kanske till mer smärta eftersom effekten försvinner mycket snabbare 🙁

  Idag vaknade jag med små “blodpluppar” som tränger igenom den vita geggan..jag hoppas det är normalt och inte ett tecken på infektion. Jag vill bara bli av med den där geggan NU den smakar så sjukt illa så jag har spytt flera gånger bara på grund av den!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *